2020-01-18
同朋友行過旺角東火車站附近,發現一個居民樓下一個咖啡店,店面因為一個大廈出口而分開兩邊。右邊嘅鋪位有一個sitting our area, 唔少人有埋狗仔去chill下。狗仔又可以識下朋友,主人又可以放完狗飲杯靚咖啡☕️以鬧市地段嘅咖啡店黎講,佢個價位都還可以,但日日食就真係未必可以負擔到啦。由於鋪頭係自肋式及店面分兩邊,所以自己拎餐、出入嘅時侯都要小心d,唔到撞到人或者整到門口嘅狗仔同小朋友。朋友叫左一個牛油果多士,我就試左佢地嘅carbonara同cold brew coffee。個人食後感係個意粉好似放耐左,好乾身。咖啡豆係比較酸嘅口味,朋友飲唔慣酸味重嘅豆,所以放棄左半杯。下次去買嘅時候,可以睇下佢嘅豆係咪你想環嘅口味。我去嘅時候,問過佢係無wifi嘅。如果係要chur project或趕交功課嘅你,可能要自備,network啦~值得提嘅係,雖然佢店面細,客人又多,但坐係入面覺得好舒服,人同人之間唔算好無空間。想同朋友傾下偈、飲下咖啡、睇下書嘅,呢間係唔錯嘅選擇!