2018-05-22
因為朋友推介上黎試下食呢間私房菜,上到黎見到細細地 真係好有私房菜feel 裏面有細房 想招呼朋友自私傾計可以上黎 我同朋友喺廳食飯 一樣傾得好開心天氣真係好炎熱 上黎就即刻要左一jar 薏米水 因為平時自己喺屋企都會煲下薏米水 見到呢度既薏米無炒過先煲 咁既生薏米會偏涼 但係唔怕既話 夏天飲就好好清熱去濕啦 薏米水顏色好靚 足料之後嗌左個黃金炸魚皮 真係幾好食 因為新鮮炸出黎 拎出黎仲係新鮮熱辣辣 真係好爽 覺得鹹左少少 但係如果送酒就一流啦 呢個魚皮真係 你七仔買嗰啲就算啦食完魚皮就上左個粟米羹清一清 粟米羹好清甜 唔會感覺好味精 而且落左魚肚粒 令到件事無咁無聊 口感豐富左 喜歡~雞 感覺都唔錯既 呢個雞都算滑 見到呢度既雞好似係本地農場揀過 見到都好新鮮 因為我係蔥既重度愛好者 所以稍嫌蔥味唔夠 但係同台既正常蔥人都話好好好好好食 所以應該對於正常蔥星人黎講 係啱啱好既 跟住係我既摯愛 生炒骨 超!級!好!送!飯!食一食即刻重左三十斤 但係真係好好食 入面係用新鮮菠蘿炒 所以酸酸甜甜既感覺剛剛好 而且好清新 肉質好好 所以好喜歡魚新鮮程度唔錯 而且我地坐喺魚缸前面 望住啲蝦蝦魚
魚新鮮程度唔錯 而且我地坐喺魚缸前面 望住啲蝦蝦魚魚彈黎彈去 都覺得啲魚唔錯既 好似屋企會蒸出黎既感覺
蔬菜亦都絕對唔會差 首先黎左個帶子西蘭花 因為我都好鍾意食西蘭花所以真係好好食呀 煮得唔會太鹹 太重味 食完肉肉肉之後一定要嗌
以為女仔都係比較鍾意食菜 所以仲嗌左個通菜炒鮮魷 通菜用左腐乳炒 所以有點點鹹 相比之下 我就鍾意西蘭花多啲啦 但係朋友們同樣食得津津有味 瞬間清曬咁 應該好正
最後就係我喜歡既冰菠蘿~ 好喜歡 好新鮮 好甜 食飽飽食好消化 菠蘿好似燒脂呀 大家食多啲啦~
呢度好似同ampm搞緊合作 食完呢度落去買甜品有雪糕送 下面食完上返黎又有85折 好似好抵玩 仲可以無限loop