2023-05-31
呢排成日去銅鑼灣,大家都知道希雲街有好多特色嘅餐廳,而呢一間貓頭鷹主題嘅Cafe就出名飲超得意嘅3D拉花咖啡🥰餐廳外面睇好靚,有叢林嘅感覺🌳🌲呢日就同朋友嚟食tea🥰🌟𝐒𝐥𝐞𝐞𝐩𝐥𝐞𝐬𝐬 𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭🍽 $𝟏𝟓𝟖餐廳午市主打all day breakfast😋超大份,而且好豐富🥰有鮮果乳酪糠麥、牛油果🥑、芝士腸、日式玉子燒、大烤菇、有機串茄、炸薯餅、日本支豆、沙律菜🥗同龍蝦沙律小法包🥖🦞大份到真係要兩個人share!!🤣每樣食物同好精緻,而且味道都唔差~最鍾意係日式玉子燒同龍蝦沙律小法包!玉子燒好厚,上面仲要有明太子醬😋龍蝦沙律小法包上面嘅龍蝦沙律份量超多🤤食落啖啖龍蝦肉好正!🌟架仔輕明太子忌廉意大利粉 $𝟖𝟖除咗all day breakfast之外,餐廳仲有多款lunch set可以揀😋意粉好煙韌,而且明太子份量好多!唔算好creamy,但每條意粉都掛滿明太子同紫菜😋食落仲辣辣地好惹味!唯獨意粉份量唔算好多,男仔未必夠飽🫣🌟𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞🍫 $𝟔𝟖我哋揀咗兩杯餐廳招牌特飲🥰其中一杯就係Rose Chocolate🍫咖啡師會喺半滿嘅玫瑰朱古力倒入熱
🌟架仔輕明太子忌廉意大利粉 $𝟖𝟖
🌟𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞🍫 $𝟔𝟖
我哋揀咗兩杯餐廳招牌特飲🥰其中一杯就係Rose Chocolate🍫咖啡師會喺半滿嘅玫瑰朱古力倒入熱鮮奶,令朱古力好似瀑布咁滿瀉😍超誇張!!😍會話呢杯係我飲過最濃嘅朱古力🥹❤️第一啖飲落去面頭係綿密嘅朱古力泡同玫瑰花瓣,入口好creamy💓仲飲到淡淡花香🌹朱古力好順滑,奶味同朱古力味都好平衡,而且唔會好甜,真係好好飲!🥰
🌟𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟖𝟖
呢杯係餐廳嘅招牌3D拉花芝麻拿鐵☕️有得揀唔同嘅動物/卡通圖案😝你鍾意嘅話就可以同咖啡師講,叫佢整你想要嘅圖㗎❣️我哋揀咗白色嘅柴犬,真係超得意!!🥹完全唔捨得破壞佢🥹味道方面,芝麻味好香濃,甜度適中~
總括而言,平日午餐嚟呢度食下lunch,試吓佢咁可愛嘅3D拉花咖啡,心情真係會好啲🥰🤣餐廳環境都好舒服~大家經過嘅不妨嚟試下🥰
加一服務費:✅
回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
📍地址:Sleepless (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街22-24號地舖