2022-08-04
又來食呢間豬扒米線,真係食第三次都係咁好食!今次食咗小食同埋加咗餸,再介紹俾大家,真係抵食又好食🤩🤩🤩🍴阿一真味豬扒蠔仔麻酸辣米線 $43 +$7 中辣 (10/10)上次食小辣唔辣,今次食中辣剛剛好!米線份量都好多,表面有葱、花生、自製酸辣菜。湯底酸辣帶有少少麻辣,酸辣係來自佢嘅酸菜,辣度啱啱好,唔會辣到胃痛又有刺激感,唔太鹹,酸菜爽口又好食,加埋花生配料,口感好豐富。米線比較粗,好滑,唔會煮得太淋,啱啱好,感覺浸幾耐湯都唔會淋。由於叫咗蠔仔兩個餸所以豬扒比起正常少左一舊,蠔仔加$7,真係抵到爆炸,有成八粒,每精話都勁大粒勁飽滿,一啲都唔腥有蠔仔味!一定一定要加蠔仔嚟食!豬扒有兩大舊,豬扒有炸香過,有油香好香口,淋身得來爽口,仲要少醃味冇拿口,真心超好食!$43咁足料咁大碗,仲要超級飽,好高CP值!食完冇口乾亦都唔覺得太鹹!🍴 麻辣手撕雞 $44 (9/10)手撕雞嘅份量正常,都有10舊嘅,有超級多嘅酸菜,花生,蔥花,再加埋酸酸地嘅麻辣醬,酸菜好爽口又夠醒,麻辣得來又大少少麻,唔會太辣,手撕雞係雞胸肉嚟嘅,唔會太鞋口,真心用嚟撈米線食好正!真心好食,下次會想食牛肉🤣🍴凍檸茶少冰走甜
🍴 麻辣手撕雞 $44 (9/10)
🍴凍檸茶少冰走甜 +$9 (7/10)
正常檸檬唔會苦澀,茶味今次比較淡。
推薦指數: 10/10
阿一豬扒酸辣米綫暫時都係心目中最好食嘅豬扒米,真心推薦比鍾意食豬扒米線嘅你。