2021-07-16
雖然我自己唔係阿仙奴球迷,但因為上次係朗晴坊發現呢間餐廳個主題布置好有心,覺得幾得意都想試😛今次book咗油麻地呢間食 見網上評價都唔錯。(平時覺得有主題嘅餐廳嘢食會爭啲🙈本身期望唔高,但估唔到食完呢間有啲驚喜喎又🥰我哋叫咗兩個Dinner Set,有沙律、餐湯、蒜蓉包,包杯熱飲(凍飲 +$3),價錢旺角嚟講,算係好中間,又未算特別貴。 ------------------------ 是日精選沙律|三色椒爆珠黑醋沙律 用呢個玻璃樽裝幾得意😳好似感覺都會乾淨啲,啲菜食落好juicy,加埋甜甜地嘅黑醋汁可以自己控制份量,幾好 是日餐湯|南瓜湯(可能有甘筍)湯濃度啱啱好🥰仲帶南瓜甜味同南瓜蓉~ 蒜蓉牛油餐包 香煎海鱸魚柳意式鮮蕃茄莎莎 $188 因為我自己本身好少食牛,又比較鍾意食魚,所以試咗呢個香煎海鱸魚柳,賣相比期待靚幾多,魚煎得好靚,魚肉超滑唔老,味道幾好 配咗蕃茄莎莎同羽衣甘藍配菜,整道菜口味唔會俾調味蓋過,輕輕配搭已經夾到幾自然嘅食材原味。配紫薯蓉呢個幾特別🤣因為紫薯蓉係自然地甜甜哋咁波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone 牛西冷 $268 呢個雖然唔係我主要食,但
------------------------
蒜蓉牛油餐包
牛油蒜蓉包
香煎海鱸魚柳意式鮮蕃茄莎莎
呢個雖然唔係我主要食,但都偷食咗少少,牛切完睇落幾靚,生熟控制得唔錯,食落好juicy。龍蝦都好彈牙,好易起~特別加分係牛西冷個紅酒汁好正🥰
波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone 牛西冷
呢度最特別係佢嘅主題裝修,原本諗緊有主題會唔會嘢食爭啲,點知出到嚟又幾驚喜地係唔錯,餐湯、餐包、沙律都整得唔求其,仲睇得出有啲心機,食物整體唔錯,坐得又舒服,係幾好嘅用餐體驗🍽️