2021-03-24 774 瀏覽
朋友仔話好耐無去過主題樂園,所以點都搵間主題餐廳食個飯,一於奉陪!去到門口就知道係足球主題,仲要係阿仙奴,雖則我以前睇開曼聯,不過阿仙奴都無問題,但係如果要帶男朋友去就要查清楚對邊鍾意咩,唔好係足球隊就得呀!地方好舒適,掛滿哂阿仙奴相關嘅物品做裝飾。上網一睇原來老闆Eddie係球隊粉絲兼做過酒店行政總廚,食物肯定有一定質素。晚餐餐牌足足有18款,真係眼花撩亂,樣樣都想食!套餐包湯、沙律同飲品。 Souffle Pancake今次要寫甜品先,因為好好味!難得叫Set Dinner就能以6折追加甜品,幾大都選一款。食梳乎厘班戟最怕班戟眨個眼叉都未拎起就扁塌,我哋捧住此班戟左影右影,糕身仍然震震下非常挺身,入口班戟口感鬆軟綿密,蛋香濃郁而不膩,入口即溶。最重要係真係即製,記得要留時間叫呀沙律放進Jar裡面,細細份又得意,另上黑醋畀你自己加。沙律菜好新解,仲加咗啲爆珠增加趣味。蒜蓉包即刻烘熱,熱辣辣又有滿滿蒜蓉香。南瓜湯同平時飲的南瓜忌廉湯唔同,呢款比較薄身但較清甜。鹹蛋黃雞翼 $78另外加的小食,落單時店員都話係好味推介。外皮有蛋黃香仔,雞翼肉質又滑又juicy。香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁

沙律

沙律
蒜蓉包

蒜蓉包
即刻烘熱,熱辣辣又有滿滿蒜蓉香。
南瓜湯

南瓜湯
同平時飲的南瓜忌廉湯唔同,呢款比較薄身但較清甜。
鹹蛋黃雞翼

鹹蛋黃雞翼 $78
香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁

香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁 $198
份量超驚人,3大片牛舌雖則肉厚,但切開內裡粉嫩,咬下去仲非常軟腍,肉質豐腴細軟,稍稍沾醬已好惹味。伴碟嘅紫薯薯蓉濃郁又滑,再加埋新鮮翠綠,只稍稍用蒜蓉煮過嘅羽衣甘藍,下次再去必翻嗌!
炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁

炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188
又係足足大三伴,真係好足料。1855牛肋條來自於肋脊部,較為多脂肪,入口多汁不乾,面且牛味好濃。伴碟同樣有紫薯薯蓉、羽衣甘藍、番茄,真係食完要去跑返幾個圈。

熱咖啡、熱檸茶
飯後餐飲,用嘅杯都特別靚,影張相先!

再睇返現場特別用綠色地下,營造球場的感覺,整體都坐得舒服,就算唔係球迷都可以約朋友聚餐!

餐牌
2021-03-23