2007-02-05 11 瀏覽
約左朋友9點幾食飯, 同朋友仔有時間就行下CD鋪諗住買麥當娜隻新DVD, 不過行勻成條街都斷貨, 就去HMV睇一睇, $149貴過街邊$10, 買得過, 見朋友仔買到心頭好我比佢仲開心青紅蘿蔔湯- 夠清甜阿嫲雞- 叫了半隻, 雞肉幾嫩滑, 個汁好香, 好味黑椒牛柳- 黑椒味唔夠濃, 普通蛋白蟹肉西蘭花- 西蘭花夠嫩綠, 蛋白加上蟹肉做獻汁, 清清地既一道菜清蒸桂花魚- 肉質算滑, OK咸蛋蒸肉餅- 今次個肉餅好過上次, 肉質無上次咁腍, 肉有鮮味, 撈飯依然一流鴛鴦飯- 試了白汁個邊, 蝦夠爽口, 白汁味唔算濃, 但整體上都唔錯呢間店標榜健康小菜, 我都信係, 最根本應該係無落味精, 因食完返到屋企好耐都唔駛飲水, 有誠意小店, 值得支持
青紅蘿蔔湯- 夠清甜
阿嫲雞- 叫了半隻, 雞肉幾嫩滑, 個汁好香, 好味
黑椒牛柳- 黑椒味唔夠濃, 普通
清蒸桂花魚- 肉質算滑, OK