2022-11-19
呢排返工返到勁辛苦又勞碌~三五七位同事都舉腳贊成去拆大餐,今晚就決定去太子始創中心海港酒家開大餐~阿拉斯加長腳蟹及其他餸菜!🦀🦪🐏🍖🍚到達酒樓時,經理好友善安排我們七人坐大圓枱及窗口位,實行食得舒服啲及爽啲!早早揀咗一隻約六斤重的大🦀🦀, 簡單清蒸吧!6斤 阿拉斯加蟹 💰$1547🦀🦀 一上枱連隔離枱都嚟替🦀🦀打卡, 很大隻,🦀腳好粗壯~剪開啲殼~裏面啲肉超鮮甜、超滿足!仲有碗蟹膏,當然叫碗白飯撈在一起帶家開心分享食, 簡直係完美嘅組合🍚古法羊腩煲🐏🐏( 送唐生菜一碟)$168有埋Gas爐keep住羊腩煲嘅溫度🔥🌡羊腩煮得好冧好入味!仲有埋冬菇及馬蹄,放埋唐生菜~真係暖笠笠,好味道!😋😋椒鹽滑豆腐 💰$88一粒粒外脆內軟的豆腐,份量又多~叫人食不停口!🤭🤭百花炸釀🦀鉗 7隻💰$266新鮮炸出來的蟹鉗外皮脆卜卜,肉質好實在, 食過番尋味!😍🤩海港燒鵝皇🦃🦃(例牌)招牌燒鵝,叫例牌冇錯!份量適中,肉質肥美,很不錯!👍😎壽包🍑🍑奶皇/蓮蓉 💰$15/1個大大個的壽包,兩款餡料都好味!但如果有埋鹹蛋黃在其中就更好!😝😝紅棗糕(半打)💰$48熱食的紅棗糕~味道很濃,煙韌彈牙,是飯後最佳甜品!🎉🎊
6斤 阿拉斯加蟹 💰$1547
古法羊腩煲🐏🐏( 送唐生菜一碟)$168
椒鹽滑豆腐 💰$88
一粒粒外脆內軟的豆腐,份量又多~叫人食不停口!🤭🤭
百花炸釀🦀鉗 7隻💰$266
新鮮炸出來的蟹鉗外皮脆卜卜,肉質好實在, 食過番尋味!😍🤩
海港燒鵝皇🦃🦃(例牌)
招牌燒鵝,叫例牌冇錯!份量適中,肉質肥美,很不錯!👍😎
壽包🍑🍑奶皇/蓮蓉 💰$15/1個
紅棗糕(半打)💰$48
熱食的紅棗糕~味道很濃,煙韌彈牙,是飯後最佳甜品!🎉🎊
如果大家都想食阿拉斯加大閘蟹🦀🦀海港酒樓都是一個好選擇!🥳✌️🥳