2023-07-23 577 瀏覽
今日整完頭好鬼死餓,於是同一齊整頭嘅朋友經過見到呢間叫做爺爺雞飯嘅餐廳就貪得意走入去食😂兩個大餓鬼見到樣樣都想食就唔諗啦一於叫個個二人餐,貪佢乜都有唔洗諗實填得飽個肚!🐣胡麻雞絲粉皮前菜嚟講佢做到開胃嘅作用😋胡麻汁甜甜地帶起嫩滑雞絲嘅咸味,涼涼地嘅粉皮撈埋個汁𠽌一聲就溜左入口,我地三兩下手勢就清左呢碟😅🍤彈彈蝦餅呢個蝦餅外面炸到脆口,入面係打到起哂膠嘅彈牙蝦肉好有咬口,配埋泰式雞醬,係個出色嘅小食。🍞咖央多士呢間嘅多士係誠意同邪惡之作,烤到脆面嘅麵包塗左咖央醬再夾住一塊同麵包差唔多厚嘅牛油,一食落去成口都係牛油香味同埋咖央嘅甜👍🏻🐥🍚爺爺海南雞鋪頭名叫得爺爺雞飯點可以唔食佢嘅海南雞飯,雖然佢係配一個白飯,但係一啖嫩滑到皮肉都動L嘅海南雞再輪流點甜醬油、甜辣醬同埋蔥油再配口白飯,都已經夠哂豐富😋食白飯比起雞油飯又少啲罪疚感嘅😜🥣馬來肉骨茶佢呢度嘅肉骨茶用料足,味道濃郁,有冬菇支竹豆卜,仲有4舊排骨同埋一整個蒜頭,所以佢個湯真係入左口都會回甘一整餐👍🏻☕️紅棗黑糖薑茶食左啲咁重口嘅一餐嘆返杯養生薑茶清一清滯,飲完呢杯茶為成餐畫左個完美嘅句號🫶🏻
🐣胡麻雞絲粉皮
🍤彈彈蝦餅