2024-09-27 559 瀏覽
朋友帶我去銅鑼灣嘅阿閒泰,慶祝我嘅生日。佢哋嘅環境同泰國風情絕配,佢哋精緻嘅裝修 同廚房裡烹調嘅香味 ,令我哋一邊聊天,一邊享受美食。我哋首先試咗炭燒虎蝦串燒 。炭燒嘅火候控制得剛剛好,串燒醬同炭燒嘅虎蝦一啖食落去,清 甜之中夾雜微微炭烤嘅香氣!接住我哋就開始品嘗阿閒泰滷無骨豬手 。你可以即刻感受到豬手嘅柔腍,滷汁滋味十足。我哋 兩個人完全喺這一碗豬手嘅美味之中脫離唔到,朋友評價高,推介 !再過來就食無骨海南雞 ,印象深刻!海南雞肉質鮮嫩,有着十足嘅雞香。不過大贏家應該係配 餐嘅醬汁,濃香入味,令呢個料理變得更為豐富。阿閒泰泰式餐廳確實係一間優質嘅餐廳,好評!如果系銅鑼灣揀餐廳嘅時候,阿閒泰一定係我優先揀嘅選擇.