2022-11-08
又係時候打邊爐! 今次就去左尖沙咀呢間重慶火鍋店,入到去已經聞到超香既麻香味,流哂口水啦! 我地叫左鴛鴦麻辣鍋,分別以麻辣鍋拼最近期間限定既養生花膠雞鍋😋 一來到,當然即刻畢兩碗湯飲下滋補下🤣 吸收哂精華先慢慢打邊爐! 養生花膠雞鍋超多料,有花膠有雞有杞子,好好味! 麻辣鍋都好多香料,我地叫左普通辣度,特別同店員講希望唔好太辣,雖然成個湯都紅色,但食落又唔係好辣,接受到!.我地就叫左D火鍋料開動啦🥢🥩美國Prime牛小排🐟鮮龍躉片🐷鮮黃喉🍖黑豚腩肉🍢手打四寶丸🥟韭菜豬肉水餃🥬皇帝菜 及 唐生菜🍊洛神花鮮橙特飲🍋水仙烏龍檸檬茶.牛小排肉味濃郁,幾好食! 要特別講下鮮龍躉片!! 就咁睇,坊間好多火鍋店都無提供龍躉片,仲要唔係hea俾,真係大大件,肉厚,烚完夾起食啖,肉質好爽甜好好食!! 必點!! 見到有鮮黃喉,未見過,原來係四川火鍋好常見既火鍋料,烚30秒就得,好爽好脆咁! 而黑豚腩肉就好軟,唔錯!.手打四寶丸分別有墨魚丸、鮮蝦丸、牛肉丸同豬肉貢菜丸,大大粒手工丸,好有口感,味道好鮮! 韭菜豬肉水餃都唔錯,有4件,裡面都多餡! 食咁多肉就當然要叫返D菜烚下! 最後飲品真係驚喜! 我地叫左四
我地就叫左D火鍋料開動啦🥢
🥟韭菜豬肉水餃
🥬皇帝菜 及 唐生菜
🍊洛神花鮮橙特飲
🍋水仙烏龍檸檬茶
手打四寶丸分別有墨魚丸、鮮蝦丸、牛肉丸同豬肉貢菜丸,大大粒手工丸,好有口感,味道好鮮! 韭菜豬肉水餃都唔錯,有4件,裡面都多餡! 食咁多肉就當然要叫返D菜烚下! 最後飲品真係驚喜! 我地叫左四大天王系列既兩杯特飲,來到超誇張! 好巨大!! 值啊!!洛神花鮮橙特飲好濃郁,酸酸甜甜咁;而水仙烏龍檸檬茶既味道相比洛神花鮮橙特飲就淡D,而且好清香!
呢度既店員都好好服務,有禮貌👍🏻 每位客人都會附送圍裙等你地可以放心打邊爐唔駛怕整污漕衣著! 當晚好受歡迎,好多客,氣氛好熱鬧👍🏻