2023-12-14
因為工作關係,好多時都會係油塘食埋晚飯返屋企,今日路經一間川菜餃子麵店,店名熊貓主題,店內都有熊貓標記都幾得意。坐位唔多但都幾多人買外賣,我地呢D”外地人”梗係堂食啦!首先係POSTER吸引我,限定聯乘安記鮑魚,唔係不知名既品牌比較有信心所以必點😋我點左個一口鮑魚豚肉雲吞有20粒,雖然細細隻但都幾飽肚,鮑魚同肉味混埋一齊好香,而且大細剛好一粒放入口原汁原味,仲見到姨姨即包即煮,我仲配左紫菜蝦米湯好鮮好味。老公就叫左另一點名推介鮑魚雲吞雞絲撈麵,四川風味雞絲香辣肉嫩不錯。小食種類都好多撰擇,我地叫左手拍青瓜同海帶絲,一致覺得青瓜最好食,除左特製醬汁,仲有自家品牌既五仁菜脯丁,野味之餘仲好香脆。最後我地仲買多樽菜脯丁返屋企諗住煮麵或炒菜🤭飲品方面我鐘意雪梨茶,唔知點解除左梨香我仲飲到花香😅麥茶就正常味啦!後來先發現原來佢地係連鎖店,有七間分店港島同九龍都有,各地點都好方便!好適合快餐之撰👍