2023-11-20 187 瀏覽
深水埗真係好多好食嘅地方,我都好鍾意去嗰到食飯。今次要介紹一間我經常去嘅餐廳,就係花小椒啦。呢間餐廳主打盤盤麻辣燙同四川冒菜,真係好好味🤩🤩我今次嗌咗一份盤盤麻辣燙同一份麻辣鴨血小食。盤盤麻辣燙真係好有特色,我揀咗火鍋寬粉、肥牛、午餐肉、風琴豆腐同娃娃菜😋食落去真係好開胃,味道夠麻夠辣,但唔會太辣,啱晒我個口味。火鍋寬粉煮得剛剛好,入口滑嫩。肥牛同午餐肉都好嫩,食落去好滋味。風琴豆腐同娃娃菜都好吸晒辣味,增加咗口感😍😍至於麻辣鴨血,亦都好好味😋麻辣味道都好入味。食落去有啲辣辣嘅感覺,真係好過癮。份量方面都好大,我嗌咗小食,最後竟然食唔晒。性價比真係好好,呢間餐廳係我除咗米線之外嘅選擇😀😀

盤盤麻辣燙
麻辣鸭血