餐廳: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
資訊:

.📍 傷心酸辣粉 👣 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室Shop R3, 5/F, Island Beverly Shopping Mall, Great George St, Causeway Bay, HK..⚪️ 麻辣小龍蝦雞煲 - HK$199 (半隻) / 299 (一隻)Tingling & Spicy Crayfish with Chicken Casserole✏️ 麻辣雞煲你應該試過,麻辣小龍蝦你都可能試過,但兩樣加埋一齊你有冇試過🤨? 我哋得兩個人,所以只係叫咗半隻,但份量算多🤩 雞煲嘅小龍蝦比起平時食自助餐冷盤嘅細,不過勝在數量多,總共有十隻😍 蝦肉好入麻辣味,而且一啲都唔癡蝦殼,好容易剝🦞 雞肉亦都好惹味,但係每件雞肉有啲老嫰不一,不過唔嫰嘅雞件又未至於會韌🐥 相中嘅雞煲係小辣,雖然有幾條辣椒係面頭,但食落去冇望落去咁辣!整體嚟講覺得唔錯😋.⚫️ 涼拌炸醬晶絲薯粉 - HK$42Chilled Sweet Potato Noodle with Minced Pork✏️ 我哋見好多人嚟都係食酸辣湯粉,但店員極力推薦我哋食涼拌晶絲薯粉,嚟到果然冇令我哋失望🤤 雖然係
📍 傷心酸辣粉
👣 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室

⚫️ 涼拌炸醬晶絲薯粉 - HK$42

✏️ 我哋見好多人嚟都係食酸辣湯粉,但店員極力推薦我哋食涼拌晶絲薯粉,嚟到果然冇令我哋失望🤤 雖然係涼拌,但一啲都唔乾身,醬汁撈得好均勻🤤 薯粉食落麻味重過辣味,有啲似麻醬嘅味道,店員話我哋知呢隻係花椒油嘅麻味🤪 真係幾香口😋 薯粉亦非常煙韌,一夾起勁有彈力,夾唔實嘅話就會彈到對面嗰個🤣🤣 而且個口感好正😍 真係值得一試

⚪️ 乾撈牛肚 - HK$39 (跟餐+HK$31)
Stirred Spicy Sliced Beef Tripe

✏️ 我哋每碟都係嗌小辣,但呢碟乾撈牛肚特別辣🥵 神奇嘅係牛肚一擺入口有少少甜味,之後先有辣味,而且佢麻味嘅後勁好強 😋 我哋幾鍾意佢嘅牛肚絲係薄切嘅,咁樣食落口淋好多,唔會韌🤤

⚫️ 香茜龍鳳雪碧 - HK$28 (跟餐 +HK$13)

✏️ 香茜雪碧係餐廳最近推出嘅新產品,作為芫茜黨嘅黨員,當然要一試🤩 除左芫茜之外,呢杯特飲仲加左兩種檸檬🍋 飲落有芫茜嘅鮮味、檸檬嘅喊同酸味、同埋雪碧嘅甜味😋

⚪️ 海鹽柚子雪碧 - HK$25
Sea Salt Grapefruit Sprite

✏️ 第一次飲海鹽雪碧🤣 飲落去就係柚子加鹹鹹哋嘅雪碧,有啲似鹹檸七咁🤤 食辣嘢配汽水真係好正😆

⚪️ 調味辣椒油 - HK$29
Flavoured Chili Oil

✏️ 依家佢地出咗自家製嘅辣椒油,有原味同埋調味辣椒油😍 今次我哋買咗調味,店員話呢款辣椒油落咗少少鹽,好特別🤤 想食吓重慶辣過吓口癮可以買翻樽試吓🤤
涼拌炸醬晶絲薯粉
乾撈牛肚