2018-01-01
除夕倒數過晚去咗尖沙咀不倒翁打邊爐,本身book咗11點窗邊位,可以睇晒煙花全景!點知11點都未到佢就幫我地cancel左佢話無枱俾我哋只有得返普通圓台仲話有打過俾我哋,我哋無聽但佢打黎2秒就收咗線...仲以為佢打錯-_-不過好彩圓枱都可以望到煙花今日係除夕夜,所以全部特價嘢都無,都要照原價食我哋叫咗半隻花膠雲英雞鍋 $168藥材湯底係唔錯,而且雞肉都好嫩滑。但係花膠煮起縮水得返三四細舊就真係少咗啲手切肥牛(邊位) 大份$328呢個肥瘦分布均勻,而且肉都幾厚身!食落肉質雖然未去到入口即溶,有點嚼勁,但油脂係口中滲透出嚟,感覺超正!唔錯水餃皇 (半份) $65佢寫到必食咁滯真係令人有啲期待本身叫咗一份,但店員提醒我哋水餃好大隻,我哋得兩個人未必食得晒一份,所以建議我哋點半份感覺好貼心呢上枱見到真係超大隻!但係其實唔知入邊係咩料,即刻煮嚟試吓先因為太大隻,所以都煮左5分鐘原來入面有三四隻蝦!超足料仲有啲木耳絲咁,無豬肉呢!可以話係大蝦雲吞!而且蝦肉爽脆鮮甜珊瑚蚌 $148呢個價錢來講,份量少左啲但好彩夠新鮮,食落夠爽脆!最後帶咗個日式烏冬 $68喺度稻庭手打烏冬呢烏冬吸晒湯底嘅精華可惜煮太
點知11點都未到佢就幫我地cancel左
佢話無枱俾我哋只有得返普通圓台
仲話有打過俾我哋,我哋無聽
但佢打黎2秒就收咗線...仲以為佢打錯-_-
不過好彩圓枱都可以望到煙花
今日係除夕夜,所以全部特價嘢都無,都要照原價食
我哋叫咗半隻花膠雲英雞鍋 $168
藥材湯底係唔錯,而且雞肉都好嫩滑。
但係花膠煮起縮水得返三四細舊就真係少咗啲
手切肥牛(邊位) 大份$328
呢個肥瘦分布均勻,而且肉都幾厚身!
水餃皇 (半份) $65
佢寫到必食咁滯真係令人有啲期待
珊瑚蚌 $148
呢個價錢來講,份量少左啲但好彩夠新鮮,食落夠爽脆!
最後帶咗個日式烏冬 $68
喺度稻庭手打烏冬呢烏冬吸晒湯底嘅精華可惜煮太耐,淋晒建議一放落去滾一滾就攞起!軟林林無左煙韌口感
另外火鍋醬油每位收費$22,整食物水準高,但價錢較貴
不過今晚可以食住睇煙花係開心嘅