2022-07-25
原先bookmark 想試佢嘅酥皮芝士雞煲,睇落勁吸引. 不過預約完個晚, 天氣太熱, 同朋友都有點唔想食芝士咁膩. 所以放棄左雞煲, 揀左麻辣烤魚. 亦可以選卜卜蜆酸菜魚等當頭盤. 頭盤魚可以選湯底再打邊爐, 一次過滿足2個願望. 而我哋揀左C餐可以食埋海鮮🍴澳洲M4和牛海鮮大滿貫 $398/位麻辣烤魚選左少辣不過完全唔辣, 魚好大條, 口感細滑又多肉, 幾滿足滋味椰青香茅青檸湯/藥膳養生牛奶湯總共有8款湯底選擇,鴛鴦湯加$30. 選左比較特別嘅椰青香茅青檸湯同埋藥膳養生牛奶湯. 兩款比較欣賞特別d 嘅前者, 帶幾香同natural 香茅味, 微微酸酸地有點泰式風味. 另外藥膳湯略咸左d, 都有點藥材香海鮮盤海鮮盤只會上一次,跟人頭. 包括左海蝦、扇貝、蜆肉、鮑魚同青口. 賣相吸引都幾新鮮, 特別係鮑魚幾嫩. 🦐海蝦彈牙. 當日套餐送即食蒜蓉牛油龍蝦美國牛肉大滿貫拼盤有澳洲M4和牛、牛舌、安格斯牛小排等等,最吸引就一定係M4和牛, 牛味最香濃. 之後可以reorder 牛下肩、牛板腱、牛胸爽、金錢展同雪花肥牛等, 其中牛板腱比較嫩. 不過再reorder 嘅就無首輪咁靚其他配料亦可
🍴澳洲M4和牛海鮮大滿貫 $398/位
麻辣烤魚
椰青香茅青檸湯/藥膳養生牛奶湯
海鮮盤
美國牛肉大滿貫拼盤
其他配料亦可以掃碼下單, 包括廣島蠔、脘魚片等,自取區可取菜類, 丸類、菇類等配料...
最特別有芋泥丸幾好食, 同埋爆芝牛丸. 都幾多特別嘅丸
仲有最愛嘅玻璃樽裝汽水, 樽裝先係最好飲嘅