2020-03-29
喱度標榜有多款無味精既湯底,配上雞件🐔,再加米線,作為一個Lunch絕對係滿足既一餐😋.#懷舊藥膳雞湯 🐔(配菜:#冬菇 、#雲耳、#杞子 、#紅棗 、#川穹 、#蟲草花 、#時菜呢個藥膳雞湯一上枱味道超香超濃郁👍🏻,佢唔係食中藥個種會令人抗拒既味,反而係聞起上嚟好舒服有種藥膳嘅清香味!☺️ 而且飲落口有一種「補」嘅感覺🤣 又冇味精!搞到小編真係忍唔住一口接一口咁係咁飲啲湯!😝 即使飲咗一大碗其實都唔會需要飲嘢飲,因為冇味精,又唔係好鹹,唔會令到喉嚨變乾😚而佢啲雞就好大舊!小編好好彩係雞脾肉!不過學同行嘅同事仔話齋,喺香港好難食到好有雞味嘅雞⋯不過佢係嫩滑嘅!所以都令小編好滿足!🤤另外佢啲米線都唔會太淋,算有少少爽口彈牙!😁而且$50都唔使有埋嘢飲同成碗足料藥膳雞湯米線超抵!💯.#椰子雞湯 & #黑蒜雞湯小編同事仔試咗上面呢兩款雞湯都話唔錯!小編偷偷地試左啖椰子雞湯都真係好好飲!大家可以試吓~😆.🏆 「豬」味指數:8/10📌 溫馨提示:中午lunch time嘅時間比較多人,因為疫情關係,如果大家真係想試,一係外賣,或者避免人流較多嘅時間再試啦💪🏻😉
另外佢啲米線都唔會太淋,算有少少爽口彈牙!😁
而且$50都唔使有埋嘢飲同成碗足料藥膳雞湯米線超抵!💯
#椰子雞湯 & #黑蒜雞湯