2016-06-29 932 瀏覽
永華嘅麵同雲吞都係出曬名嘅,仲有南乳豬手,陳皮紅豆沙等,都非常之受食客嘅歡迎,間店日日都好旺吖!有時見到等位嘅人太多真係唔想等吖,不過有時候特別想食就乖乖去等位咯!我自己好鐘意呢度嘅雲吞,所以成日都會點淨雲吞,呢度嘅雲吞細細一隻,但係餡望落去就係圓圓大大嘅一粒,皮比較薄,好滑,食得好爽!蠔油芥藍,芥蘭望落去顏色好清綠,反正味道一般。我妹要嘅雲吞麵,竹升麵比較硬身,口感好好,我就係鐘意呢种唔係咁霖嘅麵,比較有好食。陳皮紅豆沙,食咗一啖覺得紅豆味好濃郁,有D陳皮嘅清香,剩低嘅全部入曬我妹嘅肚度,佢平時嘅肚細又話減肥,今次食完碗麵仲將成碗糖水食完,睇來紅豆沙係真係啱佢胃口喇!
2016-06-11