2019-03-17 2272 瀏覽
近排工作太忙,少左同朋友見面。所以就啱今晚得閒,就約朋友去飲番杯同吹下水。今晚黎左朋友極力推介既Bar- Drunkerland. 呢到位置好方便,係天后站出黎行1分鐘就到一去到門口就已經即刻有人安排我地坐位老板見到我地係新客就主動咁介紹d drink比我地。原來呢間酒吧既啤酒全部都係手工啤。仲要有成50幾款比客人選擇嘩!咁特別 聽完之後忍唔住要即刻喝番兩杯。老板跟著我地既喜好介紹左我地試下隻alska berry cider先。甜甜地,但係又充滿Berry味,好易入口好啱女仔飲。飲一杯當然唔夠喉啦ally:老板跟住再介紹我地飲-獅子山下MG:2]呢隻手工啤充滿左濃郁既小麥同香草香味,再隱約散發出淡淡嘩!好特別!飲到興起,梗係要叫d小食黎佐酒啦!特別推介~黑松露芝士薯條薯條即叫即炸,上枱熱辣辣。薯條上佈滿厚厚既芝士同黑松露碎食落一d都唔會覺得油腻之餘又夠味又叫左蒜蓉包嘩!呢個簡直傑作MG:4]蒜蓉包烤得香脆。雖然上面只有一層薄牛油再加蒜蓉碎,但麵包充滿濃郁的牛油同蒜蓉既香味,咸淡適中love:真係忍唔住要encore係食野途中,老板收到一枝新既意大利花雕,佢問我地有無興趣,仲免費請我地

呢到位置好方便,係天后站出黎行1分鐘就到

一去到門口就已經即刻有人安排我地坐位

嘩!咁特別

甜甜地,但係又充滿Berry味,好易入口
好啱女仔飲。飲一杯當然唔夠喉啦ally:

老板跟住再介紹我地飲-獅子山下
MG:2]
呢隻手工啤充滿左濃郁既小麥同香草香味,再隱約散發出淡淡
嘩!好特別!
飲到興起,梗係要叫d小食黎佐酒啦!

特別推介~黑松露芝士薯條

薯條即叫即炸,上枱熱辣辣。薯條上佈滿厚厚既芝士同黑松露碎
食落一d都唔會覺得油腻之餘又夠味
又叫左蒜蓉包
嘩!呢個簡直傑作

MG:4]

love:真係忍唔住要encore
i
MG:5]
飲到咁上下見仲有d肚餓。就再order左炸魷魚圈,洋蔥圈,椒鹽豆腐同炸雞翼。香脆可口。炸粉同調味粉原來係老板們
鍾意食辣既你地一定要試下個雞翼。
um
MG
MG:7]
全部小食即叫即炸,
loon:
呢到炸野d面漿一d都唔厚,又唔油,食多少

最後再叫多杯~ Tangerine Wheet Beer~
呢隻啤酒充滿左濃郁既啤酒花味,再帶橘子香。又香又易入口。飲完一啖之後,啤酒既苦味仲隱約殘留係口中一段
like:

飲醉食飽過後就係時候返屋企lu

雖然笫一次黎Drunkerland,但係已經比佢地特別既手工啤酒同出色既小食吸引住。再加上老板們熱情好客既招呼,今晚飲得特別
love:
已經忍唔住想再黎