2016-05-20
今晚520加Happy Friday, 同老公2個人決定出街輕鬆嘆下。 由於家住順利,我又大肚林dum,所以選擇九龍城食泰國菜。九龍城居民同事聽到我話食泰國菜,就介紹左幾間比我,一心諗住遂間行,有位就試,諗住發掘下平日食開嗰啲以外嘅選擇,點知好好彩,行去第一間已經有位,就係泰農菜館。先講下環境,平時一入到泰國菜館,通常都一大陣油煙味同燒烤味,呢間都算ok冇味,冷氣充足,對於怕熱又喜歡食辣的我實在舒服。座位都夠闊落,服務員好細心比埋櫈我地放袋,對於大肚嘅我非常舒適。而食物方面,我地叫左 : 1. 甘柚子沙律 - 份量係屬於細size,但柚子甜甜酸酸加上少少辣,好開胃,唯一欠缺花生,好似唔陪香口。太肚餓掛住食冇影相2. 蝦多士 - 熱辣辣好鬆脆,蝦肉係食得出用鮮蝦打的,唔係一般用啲撈左粉嘅蝦膠,讚!3. 泰式通菜 - 普通嘢,正常水準。4. 串燒牛 - 肉有少少“鞋” 同埋冇乜牛味,有啲失望。5. 乾炒金邊粉 - 係我同老公都覺得好好味嘅item, 味道酸酸甜甜,炒得好乾身香口,用料都ok,有蝦,豆干,蛋絲,香料,芽菜,不錯! 總括嚟講,不過不失,見其他人叫啲明爐魚、咖哩…等等賣相不錯。冇
而食物方面,我地叫左 :
3. 泰式通菜 - 普通嘢,正常水準。
4. 串燒牛 - 肉有少少“鞋” 同埋冇乜牛味,有啲失望。
冇話推唔推介,勝在舒服,交足貨。