2023-01-16
今日黎到東薈城行outlet,因為禮拜關係,唔少人都入左黎東涌shopping🥲到左食飯時間想揾間野食唔洗排隊都難🥹不過好彩俾我醒起纜車站隔離條小路入都有間隱世餐廳🍴之前係韓國野,依家轉左做川菜,正中我地一家下懷😍。🐒酸辣秀球菌💰$68第一次食秀球菌,本身以為係菇黎,但上枱後發覺原來係好似雲耳咁☁️所以配埋店長調配既酸辣汁一齊,吸哂啲精華❤️🐒乾鍋大腸💰$168🐒金銀蛋白菜仔💰$98之後嗌左2個小菜,一辣一唔辣,之前食過啲乾鍋大腸油得黎又唔夠乾身,但呢度完全冇呢個情況出現😇仲要好香口🌶️。🐒三鮮鍋巴💰$218🐒水煮龍脷柳💰$298開左個胃之後就緊係到主菜啦🤩水煮龍脷柳入面除左有木耳,芽菜,青瓜同荀之外,仲有寛粉🐟而三鮮鍋巴第一次係香港食,原來都幾特別🦐有唔少海鮮。🐒椒鹽茶樹菇💰$88呢款係店員推介既小食,如果同fd黎食嗌黎伴酒就岩哂🍻係其他地方真係無見過有呢款小食,好在有聽到店員建議😍完全無失望 。🐒芒果桂花冰粉💰$28最後食埋甜品,係芒果桂花既口味,特別得黎到最後refresh一下🥭完滿結束,下次都會想再回訪❤️。🐒自家製黑豆漿🐒荔枝紅茶
🐒酸辣秀球菌💰$68
🐒乾鍋大腸💰$168