2022-12-19
餐廳位於安慶大廈地舖 喺中環嘅石屎森林之中 好彩有同事帶路先識黎呢度食🤗餐廳嘅環境舒適 燈光夠暗 靠牆一列全部以日式裝修設計 需要先除鞋上去 我們一行多人雖然無夾過 但全部清一色都係叫左刺身定食 🦪🍥每款定食都包括前菜+沙律+甜品 😋 沙律來說份量唔錯 加上芝麻醬非常爽口 而前菜部份是日式茶杯蒸蛋 🥙終於黎到重頭戲 刺身定食 一上枱最eye catching 就係竟然有生蠔 食落新鮮有海水味🦪 🌊而另一邊 就有高貴嘅三文魚子配海膽 送飯一流👍🏻其餘海鮮包括三文魚 吞拿魚 油甘魚 全部都係厚切 放入口好滿足 反而我平時最愛嘅赤蝦同帶子就有d 遜色都鮮味但份量細左少少😔甜品就係雪米糍 正常口味不多講價錢係$240 一set (未包加一) 加上而家經openrice book 枱有額外75折 即係$200蚊有找 性價比都唔錯 值得推介🤩
我們一行多人雖然無夾過 但全部清一色都係叫左刺身定食 🦪🍥
甜品就係雪米糍 正常口味不多講
價錢係$240 一set (未包加一)