2021-09-12 171 瀏覽
《牛霸小麵店》灣仔隱世台灣牛肉麵🍜,小店位於灣仔繁華中的小巷子,感覺帶點神秘,麵店裝潢同一般台灣麵店不一樣,帶點工業風⛓一路播歌一路食,感覺都幾輕鬆。💃<招牌麻辣牛肉麵>🍜依家真係唔講得笑,好大碗🤣一上枱勁香麻辣味🌶,牛肉件件都好大件,因為佢係條狀起初我以為係牛腩嗰類,點知原來係牛𦟌♥️炆得好冧♥️好好食。<鹽酥雞拌麵>🍜🧆又係好大碗,我超喜歡佢個麵,口感好好,加上配料好多,食左半碗先醒起個鹽酥雞🐥一碟有成5大粒,粒粒都大,超香脆🤤<秘製小茄子>🍆我覺得係必點,佢不是用油炸方法,感覺比較健康,加上有甜甜油膏香蔥同豬肉鬆,好快就比我地清哂。其實應該可以叫多一碟😆<台灣夜巿小拼盤>小拼盤有四種食材,重點係小香腸同炸豆腐,個炸豆腐好好食沾埋木魚超正。另外有鹽酥雞同炸花枝丸🤭飲品方面我地叫左,青蘋果梳打同洛神花茶🍹飲品其實都好多選擇,仲有酒精類飲品,食完野叫返杯酒精飲品喺到傾計都幾舒服☺
《牛霸小麵店》灣仔

<招牌麻辣牛肉麵>🍜
依家真係唔講得笑,好大碗🤣

<鹽酥雞拌麵>🍜🧆

<秘製小茄子>🍆