2020-01-08
話說有位好特別既朋友,唔知點解對呢間餐廳情有獨鐘,成日都要拉我過黎食。。。今日又陪左佢黎食dinner。平時佢好鐘意叫個三文魚頭煲食既。。。今日就話想試下二人餐,所以就放棄左個煲。另外我仲加左我最愛既海膽壽司。蟹籽沙律份量多,青瓜爽口,尚算濕潤同新鮮。鰻魚同玉子壽司都係正常發揮,無乜特別。三文魚同油甘魚刺身新鮮,都幾有鮮味。牛肉飯睇個樣就大啦,不過牛肉其實唔多,好多都係洋蔥黎。雖然佢倨醬汁係好好食,不過牛肉都未免太少啦。天婦羅方面,蝦既粉漿太厚,我同朋友都無食到層粉。。。蔬菜類既天婦羅正常啲,不過番薯一啲都唔林。鯖魚燒得香,鹽都落得夠,豐盈既魚油好好食!而且都算肉厚,唔錯!最後係我心目中既主角,海膽壽司~~~個面稍為燒過下,而且海膽濃味,甘香,咁既價錢黎講好高質呢!雖然牛肉飯同天婦羅失色左啲,但海膽壽司同鯖魚挽回分數!!同埋佢既海膽壽司竟然係32蚊兩件。。。cp值太高了
蟹籽沙律
蟹籽沙律份量多,青瓜爽口,尚算濕潤同新鮮。
牛肉飯
天婦羅