2023-07-16 92 瀏覽
#搞串個pantry個個都話#青衣 係#美食沙漠 🌵,唔通個個都想喺沙漠搵食🐪咩!今次我哋就係沙漠搵綠洲🏝️!!嚟到#青衣 山上面#涌美村 ,就收埋咗一間充滿地道風味嘅鑊氣小炒店啦!!🤤🤤呢舖我哋嗌咗六記小炒王($108)🔥、紅燒豆腐($68)⚪️、鹽燒茄子($78)🍆、粟米魚肚羹($118)🌽、同埋啫啫滑雞煲($88)🍗。每碟餸上菜嘅時候都超級熱辣辣,而且夠晒鑊氣!💨小炒王上面有好多好脆好香嘅魚乾仔🐟,令到本身已經惹味嘅小炒王多咗一道獨有嘅風味。之後碟鹽燒茄子,外面嘅炸衣好薄,上面仲糝咗啲椒鹽同埋肉鬆🧂,所以食落口有肉鬆嘅甜味😊之餘,仲有椒鹽嘅咸香味。👍🏻而另外三樣相對嚟講就同外面小炒店差唔多啦🙌🏻。紅燒豆腐嘅豆腐好軟滑,有豆嘅甜味。而粟米魚肚羹口感適中,同埋啫啫滑雞煲味道濃郁,而且雞嘅份量都好足夠。😁係呢度同大部分小炒舖頭一樣💖,你都可以坐係條街都食,感受吓側邊嘅人講吓粗口🔞同食煙🚬,好適合一班人大大聲傾計。而上菜姨姨好親切。另外佢嘅招牌秘制雞煲🍲、韭菜餃🥟都好出名。有興趣嘅朋友都可以嚟試吓!!👏🏻👏🏻
#搞串個pantry

2023-02-27