2023-05-09
🍽 餐廳:Siddhartha Fastfood (元朗)🔆呢間餐廳絕對叫隱世,因為響紅棉圍停車場果邊,平時都唔多人會行過去,裝修平實,有尼泊爾🇳🇵特色,勝在野食好食大份同價錢都好平,實屬難得👍🏼店內只有一位(可能係老闆娘)識少少廣東話,所以落單時都係用英文落啦~🙏🏼🧆乳酪脆皮釀馬鈴薯豆蓉Dahi Puri $35筆者每次去都必點呢味,凍食既,外面係脆卜卜既波,入面釀左乳酪同埋豆蓉,酸酸甜甜好開胃!上面仲落左好多童星點心麵之類既麵碎,擺得好靚。🥟蒸尼泊爾餃子steam momo $45🥟香炸尼泊爾餃子Fried momo $50筆者好鐘意食餃子,尼泊爾餃子餡係豬肉,蒸同炸都有叫到,各有風味,仲包得好靚仔,炸就香口d, 蒸就健康啲,可以點中間既辣醬食。🍛印度香米飯(雞肉)Pulau rice set(chicken)$45好大碟特色香米飯,筆者覺得飯既口感較硬(應該叫好硬😓),有種特別既香料味響飯入面,仲有蘿蔔絲、提子乾同青豆等配料,雞肉係鞋口,但配果個辣汁幾好味,可餸飯。🥭Mango Lassi $30好大杯特色芒果乳酪飲品,幾好飲,不過飲飲下滯胃會飽肚。💁🏻♀️店內好多本地尼泊爾人去
🧆乳酪脆皮釀馬鈴薯豆蓉Dahi Puri $35
🥟蒸尼泊爾餃子steam momo $45
🥟香炸尼泊爾餃子Fried momo $50
🥭Mango Lassi $30
好大杯特色芒果乳酪飲品,幾好飲,不過飲飲下滯胃會飽肚。
💁🏻♀️店內好多本地尼泊爾人去食,亦都係尼泊爾老闆,所以野食好地道,住元朗附近既為食朋友都可以去試下。
📍元朗紅棉圍15-17號兆景樓地下