2021-09-26 732 瀏覽
嗰日咁啱要去長沙灣監考 就是但搵啲野食吓👀除咗有豬骨濃湯川味湯粉之外 仲有秘制佐料無湯撈粉🤤一入到去嚇親 隻碗超級大 睇番𝒐𝒑𝒆𝒏𝒓𝒊𝒄𝒆先知 呢間出名大碗抵食 好學生𝒇𝒓𝒊𝒆𝒏𝒅𝒍𝒚‼️.📌秘制醬汁撈紅薯粉條 $24撈粉配炸醬,芽菜,花生,蔥花,芫茜,芹菜同秘制佐料🧂佢寫有芹菜但其實冇 秘制佐料就係炸碗豆同個汁🤫可以揀麻揀辣 我同朋友都唔食得辣 所以兩碗都係走辣🌶個汁係甜甜鹹鹹咁😛薯粉就正常發揮幾煙韌😌餸就揀咗豬膶($6),肥牛($6)同蘿蔔($5)😎全部餸都$5-$8有交易 真係平過譚仔🤑蘿蔔燘得好淋超入味又冇根 肥牛都出奇地好食 有牛味之餘仲好嫩滑🐮.📌秘制醬汁撈拉麵 $24同薯粉一樣 個拉麵都好有咬口 唔會煮到淋晒一𝒑𝒂𝒕𝒑𝒂𝒕😋佢嘅配菜真係好多💚唔鍾意食芫茜記得要走🤪呢款就揀咗十三味雞肉($6),生菜($5)同金菇($5)🥬見到十三味咁得意就叫咗嚟試吓😗佢有醃過 隻味就係廚師腸嘅味🤣係用咗雞柳 食落唔會好鞋😛食撈麵一定要配金菇 索晒啲撈汁好正😍
📌秘制醬汁撈紅薯粉條 $24
秘制醬汁撈紅薯粉條