2022-02-07 479 瀏覽
-經常去新蒲崗練習,成日都諗新蒲崗有咩食🤣 (做運動真係會令人好開胃㗎…😮‍💨-好奇一望OpenRice,就發現咗哩間餅店,聞說有好好味嘅拿破崙,於是就開住Google map過嚟拜訪吓先🤪-拿破崙有件裝同條裝出售,我買咗一件試吓,仲買左兩件拿破崙蛋糕卷🧡-經典拿破崙:細細一件,咬落去第一下已經有好濃嘅牛油香味,酥皮好鬆化但又唔會食到一地碎👍🏻佢哋嘅餅皮真係好唔錯,夾埋香滑忌廉同合桃蛋白餅,真係好香,口感亦好豐富😋 -拿破崙蛋糕卷:有啲似傳統麵包店嘅花卷🧡佢哋嘅蛋糕都做得好好,口感鬆軟有蛋香,配埋鬆化嘅拿破崙,確實係個穩陣嘅配搭👍🏻-不過三件加埋就過100蚊,價錢係有啲貴,不過試一兩次我覺得都可以嘅,經過的話買一件食吓都幾過癮😉🧡

• 古法拿破崙