2019-07-24
經常影相打卡裝b既我發現左呢間文青日本風甜品店,當然要來一探究竟。櫻花蝦溫泉蛋♨️昆布汁野菜冷烏冬櫻花蝦係親自烘乾,保留原有味道。手打烏冬,夠彈牙爽口新鮮!昆布係親自買返嚟再打汁,自家煮。溫泉蛋♨️不在話下,用櫻花小碟🌸盛載,特別有視覺享受,啱我呢種影相為先既人。招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 北海道牛乳雪糕及水果 [原味]🥞(每一種味的班戟都會配上相襯味道既麻糬)名字超長之餘,水準都超級高! 海鹽雪糕正就好多人都知,而茶味麻糬夾在班戟之中,煙韌口感,再加上半融雪糕同水果🥭,咸甜中和,簡直係人生一大享受! (手調飲品:)宇治抹茶牛乳拿鐵配北海道牛乳雪糕🍦 |左抹茶🍵係採用特濃,配上雪糕一齊飲就啱啱好似奶昔口感。皇室伯爵茶黑朱古力🍫☕️ | 右初嘗偏向Dark Chocolate, after taste 有伯爵茶香味。我見餐廳好用心亦都崇尚健康,基本上都係自己手制,而且所有飲品不用糖精,係用水果同蜜糖。 當然生意好好。難怪人都話,日本係最尊重食物既國家。而香港餐廳可以做到呢個程度,真係無得頂!而且環境好靚!文青得來有日本繪圖,仲有個outdoor位塗鴉牆(日本style 🇯🇵),啱曬中意影相打卡既
櫻花蝦溫泉蛋♨️昆布汁野菜冷烏冬
櫻花蝦係親自烘乾,保留原有味道。
手打烏冬,夠彈牙爽口新鮮!
昆布係親自買返嚟再打汁,自家煮。
招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 北海道牛乳雪糕及水果 [原味]🥞
(每一種味的班戟都會配上相襯味道既麻糬)
(手調飲品:)
宇治抹茶牛乳拿鐵配北海道牛乳雪糕🍦 |左
抹茶🍵係採用特濃,配上雪糕一齊飲就啱啱好似奶昔口感。
皇室伯爵茶黑朱古力🍫☕️ | 右
難怪人都話,日本係最尊重食物既國家。
而香港餐廳可以做到呢個程度,真係無得頂!
而且環境好靚!文青得來有日本繪圖,仲有個outdoor位塗鴉牆(日本style 🇯🇵),啱曬中意影相打卡既我。