2020-05-26
最近同家人到葵涌廣場行街,朋友推介有間西餐廳都幾好食,我地就決定去試試😆餐廳都近地鐵站。餐廳嘅裝修好有歐洲特色,最特別係餐廳嘅小吊燈,好靚🥰牆壁貼左壁紙,都好有自己特色。每個客人測完體溫後,會有消毒濕紙巾提供,好貼心😍睇返餐牌,餐牌係人手寫嘅,d 字都幾靚😊餐點以多國菜為主😆種類都好多,飲品同甜品都好吸引。我地揀左2個愛爾蘭菜嘅dinner set,仲有加左2個自家製Tiramisu。Dinner set 包左餐湯,沙律,主菜,飲品,仲有甜品。餐湯係洋蔥🧅湯,飲落有香香嘅洋蔥味。😍仲有dd 牛肉味。沙律係蔬菜沙律🥗,食落蔬菜好新鮮😆配埋果醋沙律汁,好開胃。主菜方面,我地叫左愛爾蘭傳統香酥鴨,份量都幾大份,傳統嘅香酥鴨係配烤餅食,但餐廳改良左用生菜🥬黎包,食落冇咁油膩。同埋點埋佢嘅醬料,可以更提升鴨嘅味道😋另一個主菜係都柏林BBQ 豬肋骨配蜜糖薯條。豬肋骨煮得剛剛好,食落肉嫩,每一排都食都甜甜嘅醬汁,平時烤豬肋骨都怕會酸,但今次一d 都冇,仲覺得好好味😌蜜糖薯條係即炸,香香脆脆嘅薯條配埋蜜糖一齊食,好夾,我地好快就清哂❤️飲品方面,我地叫左荔枝流打同荔枝果茶。荔枝流打飲落唔會覺得係藥水味😍
餐湯係洋蔥🧅湯,飲落有香香嘅洋蔥味。😍仲有dd 牛肉味。
沙律係蔬菜沙律🥗,食落蔬菜好新鮮😆配埋果醋沙律汁,好開胃。
飲品方面,我地叫左荔枝流打同荔枝果茶。荔枝流打飲落唔會覺得係藥水味😍幾好😌 荔枝果茶係熱嘅,飲落有dd 蜜糖味,好滋潤🥰
甜品我地轉左自家制Tiramisu,食落餅底唔會太濕,咖啡味唔會太濃,同埋e 個冇加酒,小朋友都岩食😆