餐廳: 滿粥順德粥底海鮮火鍋
資訊:

2017-01-24 137 瀏覽
朋友仔話想食粥底火鍋,由於喺星期五,比較出名嗰幾間都full 咗,於是上網搵搵到呢間晌比較偏僻嘅滿粥…一早打定咗電話BOOK枱,佢話有位,8:00pm,於是一嚟到唔洗一陣就有位呢到每位198包加一,包海鮮、又有幾樣打邊爐料,有菜,當然重點就係最後個粥喇,仲有埋小甜品提供添,不過就唔包飲品,另外亦都有啲星級火鍋料畀大家叫喇海鮮方面有蜆、蝦、蟹、鮑魚,樣樣都好鮮甜,同埋員工都好細心成日提我哋唔好overcook,令到啲海鮮出嚟時啱啱好,無過火,好爽( 啲蝦上到枱時仲跳,攪到走蝦>.<)另外有好多種火鍋料,有黑椒丸、響鈴、鮮淮山等,味道都唔錯,朋友另外叫咗個手切肥牛,亦都好鬆化,入口即溶咁,不錯不錯其實食最晒所有嘢都已經好飽,但點都要食下個粥,當你吃晒之前啲嘢,員工就會幫你整粥,加飯同材料,個粥有番之前吃過嘅料嘅味道,有少少海鮮味,而個粥都好清,唔鹹,我同朋友每人吃咗一碗都飽,但呢到好好,可以畀你將個粥打包返屋企,最終成為我最後早餐,再一次回味雖然地點就偏啲,不過味道搭救,都抵番晒

雖然地點就偏啲,不過味道搭救,都抵番晒
2017-01-13