哈囉~👋我同一班老友今次去咗喺中環嘅「P Lounge by Plaisance」,雖然系西式酒吧餐廳,但係係香港人都會鍾意嘅舒適氣氛同高質素食物,啱啱好整個位我哋開個小型同樂會🎈。首先出場嘅係「Lamb Navarin」,望落去就係香噴噴嘅納瓦林羊肉醬汁,羊肉味正,又係好juicy,口感又滑又鬆,一啖食落去,個羊香即刻爆發左出黎😋再嚟就轉戰Croque-Monsieur,火腿配斯卡摩札乳酪,熱辣辣,又酥又香,抵消咗乳酪嘅膩口感,總之系好好味😊。跟住,最驚喜嘅必定係「Sole Meuniere」比目魚啦。搭配奶油同檸檬嘅比目魚,口感特別鮮嫩,無論係魚肉定奶油嘅口感都幾唔錯,魚肉好彈牙,再加上柔順嘅奶油及酸酸嘅檸檬滋味,真係美味到無法形容一嘅款!😍最後不可忽略嘅係柚子乳酪慕斯蛋糕,濃濃嘅乳酪撞上滿滿嘅柚子酸甜,十足嘅輕盈同味美同時湧現😊。希望下次聚會仲可以再約光臨呢度。

希望下次聚會仲可以再約光臨呢度。