2022-10-22
上手茶餐廳執左 轉左呢間餃子店門面普通唔起眼 食物相片都無 令人好易忽略左佢不過多年前係鰂魚涌食過 同名既海樂餃子店所以就留步 望下餐牌 結果係無味精既花膠淮山豬骨湯 所以就決定入去試下餃子選擇有13款 都幾花多眼亂 😵💫有選擇困難症既我 最後決定放棄平日最愛韭菜餃,決定試下紫菜餃配上海麵湯底好濃 花膠味好重 5隻餃子配麵好飽肚 隻隻餃子都爆哂餡 調味亦岩岩好 👍🏻唔知係咪因為要大大隻 爆哂餡 所以餃子皮都有一定厚度 鍾意薄皮既人就未必鍾意但好彩餃子皮都煙靭 加埋d調左味既餡都好食😋最後我將全碗湯飲哂 岩哂我呢類「無飯家庭」 平日無湯水飲既打工仔。下次我會試下將麵轉菜底 感覺健康d 唔駛食咁多澱粉落肚 又可以食到菜😝臨走問老闆 原來佢真係以前鰂魚涌果間! 原來佢係鰂魚涌結業後 同朋友夾份係上環開左永樂餃子店 早幾個月將永樂讓哂比拍檔後 自己係10月就黎左北角開返海樂 希望大家經過都支持下呢類良心小店 💛————————之後好幾次經過 都見到海樂好靜 無咩生意 覺得幾可惜…希望海樂執下個鋪面 吸引到多d北角既街坊食大家都可以試下買生餃 返去自己煮黎食 都唔錯架
門面普通唔起眼 食物相片都無 令人好易忽略左佢
不過多年前係鰂魚涌食過 同名既海樂餃子店
餃子選擇有13款 都幾花多眼亂 😵💫
湯底好濃 花膠味好重 5隻餃子配麵好飽肚
隻隻餃子都爆哂餡 調味亦岩岩好 👍🏻
唔知係咪因為要大大隻 爆哂餡
所以餃子皮都有一定厚度 鍾意薄皮既人就未必鍾意
但好彩餃子皮都煙靭 加埋d調左味既餡都好食😋
臨走問老闆 原來佢真係以前鰂魚涌果間!
原來佢係鰂魚涌結業後 同朋友夾份係上環開左永樂餃子店
早幾個月將永樂讓哂比拍檔後 自己係10月就黎左北角開返海樂
希望大家經過都支持下呢類良心小店 💛
————————
之後好幾次經過 都見到海樂好靜 無咩生意 覺得幾可惜…
希望海樂執下個鋪面 吸引到多d北角既街坊食
大家都可以試下買生餃 返去自己煮黎食 都唔錯架