2019-07-25
今晚去荃灣搵朋友晚飯,佢一早book咗呢間餐廳。我哋嚟得比較早,後尾到八點都基本滿座,建議book咗位先去。餐廳嘅裝修比較有格調同氣氛,適合約會同三五知己。加上佢有吧枱,好適合摸杯底談心。最特別嘅地方,有好多貓嘅裝飾,牆上面掛住嘅畫,都係由貓咪充當名畫嘅主角,好搞怪同有趣。餐湯:蘑菇湯橄欖油醋點黑炭包,呢個食法係第一次試,覺得幾特別,同埋都幾開胃,酸酸的。美國安格斯牛板胛雖然我唔知呢個係咩部位,同埋我都係第一次試,點左五成熟。一擺低,就已經聞到烤肉香味,牛板胛脂肪唔多,咬落去肉質嫩滑 ,口感紮實,但唔會難咬,係冇筋嘅。好味,推薦!牛油果竹炭漢堡伴軟殼蟹大啡菇呢個餐份量好大,兩個女仔share,都食得勁飽。先講漢堡,漢堡扒肉汁豐富,配上牛油果沙律,加咗清新嘅感覺,同埋心理覺得健康左再講大啡菇,上面係有一整隻軟殼蟹。薯皇唔使講,我最鐘意,熱辣辣又好味呢set真係好抵食餐飲西柚汁同菠蘿汁,西柚汁係我嘅,係鮮榨果汁嚟,酸酸咁又消暑又開胃。跟餐甜品係咖啡蛋糕,食完就夠曬滿足啦 整體來講,餐廳食物質素不俗,特別係牛板胛,真係幾出色。而服務態度都係好貼心嘅,加上裝修睇得出好有心機同幾靚,不枉我特登入
餐湯:蘑菇湯
再講大啡菇,上面係有一整隻軟殼蟹。
薯皇唔使講,我最鐘意,熱辣辣又好味呢set真係好抵食
跟餐甜品係咖啡蛋糕,食完就夠曬滿足啦
整體來講,餐廳食物質素不俗,特別係牛板胛,真係幾出色。而服務態度都係好貼心嘅,加上裝修睇得出好有心機同幾靚,不枉我特登入到荃灣食佢
我見餐廳中間有個角落放咗桌遊,加上個設計,感覺可以租場搞小型聚會或者活動。
如果想試比較特別,食物有質素嘅餐廳,我好推薦,係值得特登入嚟搵食架。