2022-09-30
今日難得早收工,當然要去happy hour 啦🤩🤩今次朋友帶左我去位置尖沙咀諾士佛臺嘅「寢宮」!位置好大,環境舒服,而且仲擺放左波枱同beer ball枱係到,仲有韆鞦係到!好多打卡位😆今次叫左火焰雞、腸盤同pizza,另外,仲叫左2杯cocktail1.火焰烤雞原隻燒好後上枱,就咁睇就見到雞皮燒得好脆,淋上烈酒點火,一燒就聞到香味!酒香混合左雞嘅香味,聞到都已經流晒口水🤤燒完會幫我地斬件上枱,方便食用!雞肉入口嫰滑,雞皮燒得夠晒香口,仲食到微微嘅酒味,好好食😋2.德國腸盤經典嘅腸盤,鍾意食腸嘅朋友就唔好錯過啦!佢同我係其他地方食過有少少唔同,佢依到每隻腸都好jucy,而且味道岩岩好,食到lam lam脷😋pizza(Margherita)最原始傳統嘅pizza Margherita,由羅勒、蕃茄醬同mozzarella製作,用紅白綠三隻色組成,代表著義大利旗咁!真係成支義大利旗食左落肚🤪pizza美味十足,拎起上黎就已經見到個拉絲效果,正野!餅皮為薄批,食落脆口,正cocktail (左係EARL GREY REMIX100,右係BLUE SHEET 108)EARL GREY R
1.火焰烤雞
2.德國腸盤
pizza(Margherita)
EARL GREY REMIX100飲落感覺似檸茶,但佢茶味同酒味做得好平衡,2者唔搶大家味道,茶帶酒味,烈得黎又易入口,正
BLUE SHEET 108以生果為主線,所以似落好有夏日feel!微微酸味帶甜,非常好飲好岩女士飲用
整體黎講,餐廳環境舒服,食物質素高,好岩聚會或拍拖黎