2019-07-28
今日嚟試下西營盤附近嘅 Burger Joys....之前有同事介紹話係小店,而且唔係位於大街,而係小巷,所以唔係朋友介紹,應該未必知呢間小店!我地搵咗一陣先搵到呢間店,小店面積唔大,冇乜人,應該主要係做外賣app生意,因為見佢地唔停手出order....我同朋友兩個都唔大食,所以叫咗個signature double cheese burger, 奇津辣味雞翼,同美式炸雞配芝士醬,由於有兩樣炸嘢食,我同朋友當然要叫番個椰青水,清潤下啦!三樣嘢食一齊上枱,唔使食完又要等,啱哂lunch時間嚟食!burger真係好足料,好大個,而且配料亦足份量,更加值得一讚嘅係蕃茄多汁,洋葱又新鮮,少不了嘅係濃濃芝士味,成個burger好juicy! 但包面都包底仲好脆,而且重牛味,加$31就可以升級做combo!! 好抵食!至於個奇津辣味雞翼炸得好脆身,辣味令到成隻雞翼更加惹味香口!同樣係炸雞,但係美式炸雞又唔同食法,我地配咗芝士醬,完全唔同風格,芝士令炸雞變得冇咁dry,但點多咗亦唔覺得好漏,而且本身炸雞上面已經有調味粉,唔點醬食,一樣好味!整體嚟講,呢間真係名符其實嘅隱世小店!