2023-01-21 296 瀏覽
睇到網上群組推介呢間隱世盈小館,雖然地點有點隔涉,但揸車嚟就非常方便,因為門前已經可以免費泊車,加上Dog Friendly,好多客人都會帶同狗狗一齊嚟食嘢。店舖唔太大,裝修簡潔有落地大玻璃,陽光透入餐廳,門外仲有露天茶座位置。食物用心製作,唔似港式西餐。#黑松露白汁海鮮意粉 $68意粉硬度剛好,海鮮食材水平以上,份量都唔少,大蝦爽口、仲有魚柳及魷魚,白汁忌廉味濃,調味採用西式香料,仲有一匙羹黑松露醬放面,唔會似港式西餐。#台式牛肋肉燴飯 $62碟頭飯形式上菜,諗住都係正正常常,點知味道竟然有驚喜,牛肋肉炆得入味夠腍,番茄洋蔥作配料,總覺得廚師係加咗某種香料去烹調,醬汁味道好有層次。#盈小館地址:元朗潭尾青山公路米埔段168號
黑松露白汁海鮮意粉

#黑松露白汁海鮮意粉 $68