2018-05-03 323 瀏覽
熱辣辣嘅天氣,每行幾步就會想補充水份補充水份就緊份要就近搵返間台式飲品店買杯野飲要搵呢間舖都有啲難度,路途迂迴,要由落超市嗰邊入The ONE,落咗超市嗰層又要喺超市入面搵另一條扶手電梯上返一層(定叫半層,我都唔知啦)有個小小嘅food court,呢間舖頭就係其中一個舖位雖然對於我來講有啲難搵,但係去到又已經有好多人排緊隊啦由朝早已經飲咗咖啡,唔想再飲奶製品,於是嗌咗杯招牌水果茶(薄冰,微糖)等嘅時候無野做就睇下店員沖茶嘅過程首先見到收銀隔離有好多個茶罐,每沖一杯茶就見到個店員用夾喺罐度夾一個茶包出來都算幾衛生,幾落本雪櫃入面有好多支十字牌鮮奶,唔知係咪代表用鮮奶而唔係用奶粉或者奶精沖奶茶呢?但係!仲見到雪櫃入面有幾杯切好咗嘅水果茶底。。。咁又即係水果茶用嘅水果唔新鮮啦冰量的確有減少嘅茶味香而不淡,會飲到底嘅熱情果同另一種唔知咩細細粒嘅生果(有啲似橙,甜甜地)微糖嘅甜度唔錯,啱啱好~清新香甜,但略貴
熱辣辣嘅天氣,每行幾步就會想補充水份
補充水份就緊份要就近搵返間台式飲品店買杯野飲
有個小小嘅food court,呢間舖頭就係其中一個舖位
雖然對於我來講有啲難搵,但係去到又已經有好多人排緊隊啦
都算幾衛生,幾落本
但係!仲見到雪櫃入面有幾杯切好咗嘅水果茶底。。。
咁又即係水果茶用嘅水果唔新鮮啦
招牌水果茶
冰量的確有減少嘅

微糖嘅甜度唔錯,啱啱好~
清新香甜,但略貴
題外話/補充資料: 讚嘅位:等野飲嘅位有差電位,可以喺等嘅時候順便幫電話差差電 彈嘅位:揭開個蓋想食入面啲生果先知個蓋下面仲有層膠膜,咁其實可以唔用個蓋,可以製造少一樣塑膠垃圾
2018-05-01
10 分鐘 (堂食)
招牌水果茶