2017-06-20 518 瀏覽
又到星期一Lunch嘅時間, 對於我地呢d打工仔黎講, 星期一永遠都係覺得最痛苦的, 放完周六日放哂d電, 接著就要應付五天辛勞嘅工作😌所以我地好需要星期一Lunch時候食好西, 俾D動力自己捱到下一個周末🙈今日我地去左筲箕灣嘅上咖啡。上咖啡隱藏左係一幢商業大廈1樓嘅理髮店入面, 如果唔仔細留意的話, 經過都唔會發現有間Cafe在這。午餐Menu選擇唔算好多, 我地點左一客磨菇汁豬扒飯同一個蜜糖芥末雞扒意粉, 味道唔錯, 另外加左$8點左凍朱古力, 好香濃, 上咖啡係我地Lunch頭幾位嘅選擇, 最可惜係呢度Lunch冇得訂位, 所以我地只會趁一齊食Lunch嘅同事較少時上黎碰運氣。😝

2017-06-19