2023-10-26
今次去咗富豪九龍酒店食晚餐😍估唔到入面有間性價比高的日式餐廳🍣!⭐️ 極上刺身盛(9點18切)刺身盛份量好豐富,包括了時令刺身4款各2切、吞拿魚腩2切、三文魚2切、油甘魚2切、牡丹蝦2隻、海膽。刺身的質感鮮美。吞拿魚腩好肥美,三文魚油脂滿滿。最喜愛就是海膽。用紫菜包裏著食,香醇甘美。⭐️燒芝士年糕表面經過烤過,感覺外脆內軟。年糕口感煙韌Q彈,芝士質地濃郁。年糕爆漿流心,好吸引!⭐️軟殼蟹牛油果卷 軟殼蟹的肉質實在,外層酥脆。搭配新鮮的牛油果,味道豐富。加上外層的蟹籽,好有口感。⭐️鰻魚飯鰻魚肉質鮮嫩,外皮酥脆。淋上鰻魚汁,好香甜。餐廳會另外附上鰻魚汁,不夠就可再加入米飯上。⭐️牛舌芯串牛舌肉質鮮嫩多汁,口感彈牙有嚼口。📍大阪日本料理 尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店1樓106-109號舖
⭐️ 極上刺身盛(9點18切)
⭐️燒芝士年糕
⭐️軟殼蟹牛油果卷
⭐️鰻魚飯
⭐️牛舌芯串
牛舌肉質鮮嫩多汁,口感彈牙有嚼口。
📍大阪日本料理
尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店1樓106-109號舖