2024-07-06 372 瀏覽
平時出去食鱔一碟都賣百零兩百蚊,就算去雙餸飯店賣淨餸都最少六七十蚊。觀塘駱駝漆有間專食鱔嘅餐廳,新鮮即叫即整仲配埋飯都係賣七八十蚊,仲有每日新鮮用鱔骨煲嘅魚湯米線,味道同價錢都完勝!今次我哋做咗餐廳嘅第一個顧客,佢一開門就已經衝咗入去🤣蜜餞炸鮮鱔球飯,配糖心蛋半隻鱔球即叫即炸,薄薄嘅炸粉包裹住鱔球,令到魚肉保持鮮嫩多汁。慶幸加咗$25選擇咗大盛所以好大碟,有成十幾嚿好大嘅鱔球,每一舊都炸到好香脆,加埋醬汁同埋青蔥,一流嘅配搭!白灼秘製蔥油汁鮮白鱔片+魚湯米線相比炸鱔球,蒸白鱔片更加食得出魚嘅鮮味,自家秘製蔥油汁非常惹味,魚湯米線湯底清甜,又健康又好味。韓式炸雞球飯呢度除咗鱔之外,仲有其他嘢食可以揀,例如炸雞頭,豬腩肉,雞髀。我哋揀咗韓式炸雞球,啲雞炸到大大嚿又好脆,而且雞肉有肉汁,又唔多肥膏,啲汁酸酸甜甜好開胃。

今次我哋做咗餐廳嘅第一個顧客,佢一開門就已經衝咗入去🤣

蜜餞炸鮮鱔球飯,配糖心蛋半隻

白灼秘製蔥油汁鮮白鱔片+魚湯米線

韓式炸雞球飯