2021-12-26 426 瀏覽
今日去開搵朋友 佢住得比較遠少少土瓜灣有左屯馬線之後方便左餐廳係朋友介紹 話係隱藏式美食餐廳裝修都係木系日式風格朋友話最正係佢的日式丼飯另外都有d居酒屋小食如果想食得經濟一點也有晚市定食選擇當日仲會有一個時令推介 想食好d或者慶祝活動都可以考慮前菜沙律醋幾開胃 已經幫自己打好個底右口魚邊壽司 同平時食的好唔同火燒左之後入口微暖 魚肉好滑 一少少個種入口即化的感覺 配上木魚做伴菜 增添返佢的層次感蟹膏豆腐做得幾夾主要係個蟹膏汁好濃 將豆腐兩者融為一體外加蔥花營造返清新效果 唔會太膩吞拿魚和深海池魚刺身刺身類食品都非常厚切 魚肉鮮味亦都見到廚師刀工 唔會食到有筋黎到丼飯 朋友的花錦魚生丼當玉子汁混入埋超過十款魚生配菜 送飯感覺一流 親愛的右口魚邊又返黎 強烈推介!夢之丼 如果想食係高貴食材可以一試有三文魚子 海膽 赤蝦 帶子等等的魚生水準鮮甜有口感 丼飯分量都唔可以睇少最後上菜就係磯燒帆立貝 可以將配菜包埋紫菜食 厚切帆立貝唔會令你失望 夾係中間食都唔會有違和感總括黎講 朋友介紹的隱藏式地道小店有驚喜 如果我下次再去土瓜灣 值得encore 😍
今日去開搵朋友 佢住得比較遠少少
土瓜灣有左屯馬線之後方便左