2019-03-06
想喺尖沙咀搵個靜靜地丶坐得舒服丶食物好味嘅cafe,誠意推介呢度. 第一次嚟嘅話可能要花少少時間先揾到個入口餐廳裝潢走歐洲新派風格,簡潔企理,枱與枱之間好有空間,坐得舒服.侍應仲會主動提供籃俾你放袋喺凳底星期六丶日都有lunch set (沙律/ 餐湯 + 主菜 + 飲品),選擇多,可加$轉其他湯丶其他飲品我好鍾意呢度嘅沙律,係凱薩沙律,沙律醬撈得好均勻,有麵包脆粒丶煙肉粒,好大碟,好認真食完沙律已經飽咗1/3朋友點咗湯,係南瓜忌廉湯,隨湯付上麵包(有不同款但無得揀),佢哋話湯同麵包都好好味焗肉醬牛仔骨意粉 - 肉醬好惹味,牛仔骨嫩香煎比目魚伴薯菜 - 比目魚煎到脆口,魚油味甘香,薯蓉超滑超香,真心好少喺local餐廳食到咁正嘅薯蓉即刻令我諗起我最愛嘅Robuchon嘅薯蓉香煎西班牙豚肉配白飯 - 豚肉好滑好香,個汁惹味 嚟過咁多次,除咗burger麻麻之外,意粉丶意大利飯同煎魚都令人滿意. 侍應哥哥們都招待得幾好
焗肉醬牛仔骨意粉 - 肉醬好惹味,牛仔骨嫩
香煎西班牙豚肉配白飯 - 豚肉好滑好香,個汁惹味