2022-09-28
Pancake 專門,聽個名就知主打班戟👻 餐飯裝修行日系和風路線,食物都係日式為主🇯🇵呢間餐廳唔近銅鑼灣鬧市,如果唔係特登過嚟,平時應該唔會經過見到😂 有少少隱世!今日就同大家介紹吓啦😝»»————- ☟☟ ————-««🍄 香燒牛小排蘑菇汁 (Set lunch $128)牛小排微微燒過,充滿油香😋 蘑菇汁有少少稀但幾creamy, 好味有驚喜❗️☞ 評分:8/10———🍅 西西里燴肉丸 (Set lunch $128)肉丸鮮嫩多汁,醬汁茄味香濃,酸甜開胃🤤 撈飯一流✨以上兩款雖然叫做「輕食」,但其實一啲都唔輕😂主菜可以揀配飯 / 烏冬 / 意粉,但係153覺得以上兩款,都係配飯好食啲~💕 唔建議嗌烏冬或意粉,估計唔會太掛汁🤔☞ 評分:7/10———🌰 和粟Mont Blanc班戟 ($148)粟子蓉堆成小山丘🏔 滿滿嘅粟子蓉底下,係自選味道嘅雪糕 & 忌廉,同埋充滿蛋香嘅厚身班戟🥞*雪糕味道可以揀:抹茶、黑芝麻、粟子、石板街等等🍦 班戟就可以揀原味、抹茶、朱古力🍫試過呢個和粟Mont Blanc班戟,雖然味道唔差,但未到豔絕嘅地步🤔加上食材配搭比較heavy, 食完會好飽🙊 153
有少少隱世!今日就同大家介紹吓啦😝
»»————- ☟☟ ————-««
🍄 香燒牛小排蘑菇汁 (Set lunch $128)
☞ 評分:8/10
———
🍅 西西里燴肉丸 (Set lunch $128)
肉丸鮮嫩多汁,醬汁茄味香濃,酸甜開胃🤤 撈飯一流✨
以上兩款雖然叫做「輕食」,但其實一啲都唔輕😂
☞ 評分:7/10
———
🌰 和粟Mont Blanc班戟 ($148)
加上食材配搭比較heavy, 食完會好飽🙊
153覺得可以一試,但唔會特別想再食多次🤣 相比之下,咸食更加出色有驚喜👍🏻
☞ 評分:7/10
»»————- ☟☟ ————-««
Pancake 專門 (銅鑼灣)
🍴 餐廳地址:
銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖