2020-06-20
呢排👦🏻對健康著緊左好多💪🏻 呢度提供一個清靜空間享受精緻創新味美既素菜😌 👦🏻係咁話好正同好好味呀😋 食完仲一躍成👦🏻素菜排行榜既首位😍 每晚名額有限要洗滌心靈&健康人生者記住預約呀❗️晚市套餐🍴💰$275(免加一)(呢度每晚只有晚市套餐呢個選擇🤗 毋需為食物煩惱😙 連選擇困難亦有效根治😚 煩惱無曬😌)1️⃣ 前菜小食 (共有4️⃣款)〰️醋漬子薑〰️涼伴秋葵〰️韓式烤粟米🌽〰️羅勒蕃茄蔬菜丸子4款都好精緻好吸睛👀️ 老闆仲推介我地根據呢個次序由淡至濃咁食👍🏻 素菜之旅由子薑雲耳既酸甜開胃開始☺ 最特別係帶點少辣既韓式醬料同少少芝士粹🧀 既🌽 味道好似食緊韓式年糕咁呀😎2️⃣ 4道主菜〰️石榴籽青木瓜沙律🥗木瓜沙律🥗味道好似將我地帶左返去泰國🇹🇭 顏色豐富令人食得好賞心悅目☺️ 花生🥜極度香口😌 應該係自家炒/焗出黎😳〰️牛肝菌花椰菜湯🥦花椰菜湯香濃而不膩🥄 花椰菜打得好溶👍🏻 原來除左湯仲有麵包提供點湯進食😋 麵包🍞分別係穀麥包&好似百力滋既麵包條🥰〰️黑松露芝士炸薯球🏅聽聞係呢度既招牌菜🏅 外層香脆而不油膩, 切開陣陣既黑松露香立即滲出😲 熱辣辣之餘餡料非常豐富👐🏻 食完已經好飽🙈〰️日式蒟蒻伴蕎麥麵🥢估唔到
晚市套餐🍴💰$275(免加一)
1️⃣ 前菜小食 (共有4️⃣款)
〰️醋漬子薑
〰️石榴籽青木瓜沙律🥗
〰️牛肝菌花椰菜湯🥦
〰️黑松露芝士炸薯球🏅
〰️日式蒟蒻伴蕎麥麵🥢
估唔到最後一道主菜係日本🇯🇵蕎麥麵😮 成碗麵好多紫菜粹同芝麻☺️前面幾道菜已經食得好豐富好飽滿, 一小撮蕎麥麵配上蒟蒻條經已十分滿足🤗
3️⃣ 甜品🍮 及飲品
〰️士多啤梨🍓豆腐布丁🍮😍
👦🏻見到豆腐布丁已經雙眼發光🤩 係超香豆腐味道既豆腐布丁呀🥰 而且仲要超滑添😚 動L動L😆
〰️決明子菊花杞子茶☕️
差d漏左呢壺陪左我地食左成餐飯既消濟熱茶添😃👍🏻
素食主義慢慢成為都市人改變生活既一種健康習慣👍🏻 間唔中食下素菜感覺真係對調理身體有好大幫助😊 唔知<素喜館>下個月既菜單(每月一轉)又會係咩素菜黎呢😊 期待👉🏻👈🏻