十年都唔黎一次西九龍中心,朋友話上次行行下街唔覺意發現有間好隱蔽嘅沾麵叫我一齊食,反正上堂之前仲有時間,我地兩個人就去睇下什麼環境。老實講佢響格仔舖區域入面真係好難會有人發現到佢,不過通常呢D情況出現親都有D嘢~~小店座位好少,餐牌都係得3款-白,黑,紅。隠世白伝 $79我叫咗白色,我諗算係原味或醬油味嘅沾麵,由於所有order都係即叫即整,所以都要等一段頗長嘅時間,自己一個黎就悶D,唔怪得朋友要我陪啦~不過上台嘅時候強烈麻油飄香,即時胃口大增!就咁睇,佢D料多到好似碗湯麵咁,一路撈會撈出唔少食材,其實真係好足料。本身唔喜歡芝麻嘅我都被佢D芝麻吸引住,撈住醬汁食有D芝麻令口感更多元化味道都更香,你唔會覺得好油,因為每樣嘢都有存在價值,塊紫菜厚到就算浸咗一陣湯汁都係脆的~不過我最最最驚嘆係個溫泉蛋,係甜架!佢雖然流心但唔會流到好似水咁,用黎撈麵真係恰到好處,早知就追加多一粒啦~食到尾發現原來仲有好多筍,佢D筍酸酸地,去到尾食剛好可以減膩,繼續食落去。D拉麵其實都好加分,雖然好似成餅嘢咁,但入口依然好彈牙好爽,除非一次過怒堆入口,如果唔係真係會keep住咁食,應該係同新鮮淥有關。隠世黑伝

隠世白伝 $79

隠世黑伝 $89
如果鐘意食重口味的話就要食我朋友叫嘅黑色-黑蒜啦~黑不見底嘅佢,底部真係一堆食完會口臭難耐嘅黑蒜物體,朋友食得好開心,因為D麵條每一口都好惹味,而且蒜油好香,不過佢話最好唔好撈底,因為真係重口味到頂唔順,要狂飲水~~
隠世黑伝

隔離檯有叫到紅色,開頭以為佢咁紅一定辣到喊,問落先知道原來係番茄+辣,所以唔算噴火程度,大家有興趣都可以試下~~後尾我聽其他人吹水先知道有唔少明星專門逼入黎呢度食沾麵,下次一個唔小心,隔離嗰個隨時係大明星呢,哈哈哈
隠世黑伝