2015-05-03
嗰日肚餓 諗住兜轉愛民睇下有乜好食啦 望望下發現到一間有韓文字既舖頭 好搶眼啊 一瞬間就行左入去啦一入到去發現 冇客既? 喺我坐底到食完野走人既嗰一段時間 除左我同朋友之外就得3個客 我嗰時呆一呆 呢間野會唔會係伏尼架呢 唔理啦都入左尼都係食埋先走啦嗰時正值下午茶時間 嗰到又有下午茶餐 就叫左一個떡볶이同一個炸醬麵炒年糕並唔係一條條嗰啲 只係一片片嗰啲 不過冇所謂啦 都係年糕啫 年糕煮得啱啱好 唔會太腍 又夠晒彈牙 個年糕仲有好多配菜 有韓式魚蛋 加埋韓式呢兩個字好似真係唔同啲 個醬呢辣得尼又甜甜地 好過癮 我本身就唔係好食得辣既 但佢個辣度我又接受到咁啦個炸醫麵我個人覺得好好味 佢個汁入面有啲細細片既五花肉 個汁又夠晒味 而佢個麵又係喺韓國食到既粗粗地好彈牙嗰種麵 所以我好中意呢個炸醬面啊順帶一提佢個餐都會跟住一碗海帶湯 都係好飲既其實佢啲野食真係幾好味 但佢少客既程度我真係有啲訝異
一入到去發現 冇客既?
年糕煮得啱啱好 唔會太腍 又夠晒彈牙
個醬呢辣得尼又甜甜地 好過癮 我本身就唔係好食得辣既 但佢個辣度我又接受到咁啦 個炸醫麵我個人覺得好好味 佢個汁入面有啲細細片既五花肉
個汁又夠晒味 而佢個麵又係喺韓國食到既粗粗地好彈牙嗰種麵 所以我好中意呢個炸醬面啊 順帶一提佢個餐都會跟住一碗海帶湯 都係好飲既
其實佢啲野食真係幾好味 但佢少客既程度我真係有啲訝異