2006-07-17
星期日有個朋友同個妹黎食, 為順便答謝佢, 所以呢餐is my treat.住係大埔好耐但到今日先至有機會黎試下, 之前聽朋友講呢度d 野幾好食, 但就真係嘈d, 今日去到星期日下晝, 出奇地冇人, 於是就入去食了點左幾樣野:1. 凱撒燒雞沙律我本身唔係好食沙律, 但都覺得幾好食, 煙肉好香, 但雞肉就麻麻2. 茄蓉蒜茸飽茄茸酸左d, 蒜茸飽好食, 比el cid 高出一皮3. 雜椒蜆肉意大利飯味道較淡, 嗜濃味者或不喜歡, 但飯身乾濕度適中, 算係唔錯4. 墨汁海鮮意大利粉醬汁極好! 研究過後懷疑係用蝦頭同蟹做的, 只係如果多d 醬汁會更好, 意粉口感唔錯, 海鮮都ok5. 甜品: 意大利芝士餅及朱古力軟心蛋糕甜品算係我比較失望既一環, tiramisu較濕, 口感唔及乾身既好, 酒味較淡, 但同行既朋友就話呢個係佢近年試過最好既tiramisu 之一, 口味真係人人唔同. 至於軟心蛋糕個心唔軟, 好似擺左好耐咁, 有d 失望, 呢方面el cid 優勝一籌。值得一提既係部份待應服務麻麻, 有個上菜時整跌左塊飽係台面, 竟然就咁執番入個碟就算, 我expect 呢類餐廳既服務應該係可
點左幾樣野:
1. 凱撒燒雞沙律
2. 茄蓉蒜茸飽
茄茸酸左d, 蒜茸飽好食, 比el cid 高出一皮
3. 雜椒蜆肉意大利飯
4. 墨汁海鮮意大利粉
5. 甜品: 意大利芝士餅及朱古力軟心蛋糕
值得一提既係部份待應服務麻麻, 有個上菜時整跌左塊飽係台面, 竟然就咁執番入個碟就算, 我expect 呢類餐廳既服務應該係可以好d 的, 同埋有位哥哥仔問佢欏餐牌好似問佢收數咁黑面, 可以改善
不過整體黎計算係非常唔錯, 埋單330蚊圍起每人一百蚊度, 舒舒服服咁坐左大半個下晝, 算係唔錯