2014-10-13
今晚入到來係想去Aeon超市shopping,shopping之前一定要食飽飽先。見到這店面環境不俗,門口的侍應面帶笑容就入去試試。侍應介紹今晚有特價魷魚沙律$28,咁就先要一客。menu內的拉面平均約$8x不包飲品,拉面可以加錢加其他餸料,而日式定食都係$8x包前菜丶面豉湯丶主食丶一罐汽水。叉燒拉面加熏蛋,碗好大但面係低於碗一半的深度,所以覺得係碗有少少頂住隻手夾面,湯比較少,如果多番少少更好,湯好濃的豬骨味,叉燒冇咩特別,熏蛋做得唔錯,蛋黃仍然是糖心,面條烚得岩岩好,面質也不差,回味。魷魚沙律一上碟,原來是蔬菜丶炸魷魚圈上面有日式沙律醬,蔬菜係美國長生菜丶蕃茄仔丶青瓜仔丶粟米粒,因為生菜好爽脆,感覺好清新,炸魷魚反而失色因為太硬。玉子吉列豬扒定食,配菜是泡菜,不辣只有酸甜味,雖然唔係正宗韓式泡菜味,但是都好食。面豉湯好多昆布和豆腐粒,而且不會一味死咸,正!玉子豬扒飯的玉子好靚好香蛋味,撈飯真係好正,因為d飯會好滑,吉列豬扒個吉列皮薄而且脆,冇皮肉分離,豬扒肉不鞋不太硬,這塊豬扒做得有水準。白飯唔夠熱,感覺有點硬,醬油汁冇味,幸好用玉子撈一撈,好d冇咁硬。整體以這個價錢對比食物丶服務
整體以這個價錢對比食物丶服務,我覺得會再來幫襯。