2016-01-15 3034 瀏覽
難得朋友就我嘅午餐時間,所以終於都可以同朋友出去食lunch。朋友揀咗呢間越南嘢,當我等位嘅時候,發現其實係芽莊嘅另一個品牌。價錢一般,唔係抵食,不過都係好食嘅。食咗個燒牛肉撈檬, 份量都ok, 而且都多牛肉,好多時撈檬都係菜多,肉得個幾片。味道都幾夠,就算未落魚露汁,食落去都好有味,好多時撈檬唔落汁係完全淡茂茂,呢個唔會。配菜好夠份量,面頭嘅醃蘿蔔唔會話太酸,亦都balance咗碟檬粉嘅油份。牛肉就煮得不過不失,唔係特別腍,不過都未至於韌麻麻。值得一讚嘅地方,就係佢哋用咗一個平底嘅薄身碗,咁樣落咗啲汁落去唔會漏晒落碗底,唔駛好似落咗好多汁,但係又食唔到咁。注意:中環係有兩間BEP,約人果時記得講清楚啦我就係去咗士丹頓街個間,但朋友以為我係威靈頓街果間,不過士丹頓街個間係會易搵位啲嘅

價錢一般,唔係抵食,不過都係好食嘅。

牛肉就煮得不過不失,唔係特別腍,不過都未至於韌麻麻。

注意:中環係有兩間BEP,約人果時記得講清楚啦

2016-01-12